6 דברים שכדאי לעשות ברגע שאתם מפוטרים

בזמן הקצר שלאחר קבלת ההודעה על הפיטורים, חשוב לתכנן את הצעדים הבאים באופן מסודר ולדאוג שהעזיבה שלכם תותיר רושם טוב. לפניכם שבע פעולות שיכולות לעזור לכם לעבור מהמצב הנוכחי לתפקיד חדש ומרגש יותר.

בה

בהייטק

·3 דקות קריאה
6 דברים שכדאי לעשות ברגע שאתם מפוטרים

ההודעה על פיטורים יכולה הפתעה לא נעימה, אבל חשוב לזכור שזה קורה לעיתים קרובות יותר ממה שנדמה. כמה מהשמות הגדולים בעולם העסקים—סטיב ג’ובס, אנה וינטור ואופרה ווינפרי—כולם פוטרו בשלב כלשהו. אגב, בשנת 2010 אמרה וינטור בכנס שהיא ממש ממליצה לכולם לעבור פיטורים לפחות פעם אחת בחיים כי זה שיעור חשוב.

יש הרבה סיבות לפיטורים שלא בהכרח קשורות אליכם. אולי ניסיתם לשמור על גבולות סבירים בסביבת עבודה בעייתית, פתחתם נושאים רגישים שאף אחד אחר לא העז לדבר עליהם, או הצטיינתם עד כדי כך שהמנהלים הרגישו מאוימים. וגם אם טעיתם בדרך—זו הזדמנות ללמוד ולהתקדם הלאה.

בזמן הקצר שלאחר קבלת ההודעה על הפיטורים, חשוב לתכנן את הצעדים הבאים באופן מסודר ולדאוג שהעזיבה שלכם תותיר רושם טוב. לפניכם שבע פעולות שיכולות לעזור לכם לעבור מהמצב הנוכחי לתפקיד חדש ומרגש יותר.

1. תשאלו את השאלות הנכונות

עם ההודעה על הפיטורים, נסו להבין מה בדיוק הוביל להחלטה. לפעמים קשה לשמוע מה לא הלך כשורה, אבל המידע הזה יכול לעזור לכם להשתפר ולמנוע מצב דומה בהמשך. הוא גם יסייע בראיונות עבודה עתידיים כשישאלו אתכם על החולשות שלכם.

אם לעומת זאת תגלו שמדובר בשינויים ארגוניים או צמצומים כלליים, תרוויחו שקט נפשי בידיעה שלא הביצועים שלכם היו הבעיה. כדאי גם לשאול אם יש תפקידים חלופיים בחברה, האם תוכלו לקבל המלצה, מהו מועד העזיבה הצפוי ומה עוד נדרש מכם עד אז.

2. תנהלו משא ומתן על תנאי העזיבה

אם אפשר, נסו לדבר עם המעסיק על פיצויי פיטורים או פשרה שמתאימה לשני הצדדים. ברוב המקרים יש יותר סיכוי לקבל פיצויים אם מדובר בצמצומים כוללים, מאשר אם פיטרו אתכם מסיבה משמעתית מוצדקת.

אם היה לכם ביטוח רפואי פרטי ממקום העבודה, בדקו אם תוכלו להאריך את הכיסוי עד שתמצאו עבודה חדשה. זכרו לטפל בכל ההסכמים לפני שתחתמו על מסמכים מחייבים (למשל NDA). אם אתם לא בטוחים כיצד לנהל את המשא ומתן או אם המצב מורכב, כדאי לשקול לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה. זו אולי הוצאה רגעית, אבל היא עשויה לחסוך לכם הרבה כאבי ראש והוצאות בעתיד.

בנוסף, אם אתם חושדים שהפיטורים אינם חוקיים—למשל במקרה של אפליה או הפרת חוזה—עו"ד יוכל לבדוק את הנושא ולעזור לכם לממש את כל הזכויות והפיצויים שמגיעים לכם.

3. הרשמה לדמי אבטלה

פוטרתם? אתם מיד זכאים לדמי אבטלה, אבל שימו לב: מהרו להרשם בלשכת התעסוקה. דמי האבטלה ניתנים רק מהרגע שנרשמתם לכן אל תחכו לטפסים מהמעסיק.

4. פנו לרשת הקשרים שלכם

חיפוש עבודה באתרי דרושים הוא חשוב, אבל 80% מהמשרות מאוישות מפה לאוזן. זה הזמן לנצל את הקשרים שצברתם לאורך השנים. התחילו בלשלוח הודעות "מה נשמע?" לחברים ומכרים מהתחום, קבעו פגישות היכרות עם אנשים שעובדים בחברות שמעניינות אתכם ושמרו על נוכחות מקצועית ברשתות החברתיות.

אין חובה לספר לכולם שפוטרתם, אבל כן כדאי לציין שאתם זמינים לאתגרים חדשים. אם מישהו ישאל ישירות מדוע עזבתם, התמקדו במה שלמדתם מהחוויה ואל תיכנסו למשחק האשמות. עדיף לדבר על חוסר התאמה או על כך שהגיע הזמן לצעוד בדרך אחרת.

5. עדכנו ושפרו את קורות החיים

ברגע שהבנתם שאתם בדרך החוצה , זה זמן מצוין לרענן את קורות החיים. הוסיפו את התפקיד האחרון שלכם ואת ההישגים שלכם בתפקיד. אם לא נגעתם בקורות החיים זמן רב, שקלו לשדרג גם את הפורמט ולבדוק דוגמאות והשראה באינטרנט.

6. האמינו בעצמכם

בספר "The CEO Next Door" מ-2018, שמבוסס על מחקר ארוך טווח של יותר מ-2,600 מנהלים בכירים, התגלה ש-91% מהמנהלים שפוטרו הצליחו אחר כך להשיג תפקיד חדש שהיה לא פחות טוב—ולרוב אף טוב יותר.

אל תחשבו על פיטורים כעל הסוף, אלא כעל נקודת עצירה שאולי תאפשר לכם להעריך מחדש את הדרך, להציב מטרות חדשות ולהתמקד במה שבאמת חשוב לכם. לפעמים דווקא זעזוע כזה יכול לדחוף אתכם בכיוון מדויק יותר לקריירה המתאימה לכם באמת.


בהצלחה! גם אם פיטורים הם רגע מלא חששות, בעזרת מחשבה חיובית ופעולות נכונות תוכלו להפוך אותם לאבן דרך משמעותית בדרך לפרק חדש וטוב יותר במסע המקצועי שלכם.


בה

בהייטק

פוסטים נוספים